Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує дозволити місцевому самоврядуванню впливати на вибір автобусного перевізника

4 вересня 2013, 17:00
118
2
Реклама

Народний депутат Валентин Ничипоренко (фракція ПР) подав у ВР законопроект № 3012 і пропонує внести зміни в статтю 44 Закону "Про автомобільний транспорт" з метою надати можливість представникам органів місцевого самоврядування брати участь конкурсному комітеті, що визначає перевізника на автобусний маршрут загального користування, який не виходить за межі району.

Таким чином, голови місцевих рад зможуть входити до складу комітету з метою впливу на ухвалення вказаних рішень. На думку депутата, общини населених пунктів, через які проходить маршрут, повинні мати можливість висловлювати свої пропозиції і зауваження з приводу потенційних перевізників.

Як запевняє депутат, у разі прийняття цього проекту стимулюватиметься розвиток здорової конкуренції на ринку перевізників, підвищення якості послуг, станеться налагодження тісної співпраці місцевого самоврядування і органів виконавчої влади, а також збільшиться вірогідність обрання на конкурсних началах тих перевізників, які здатні забезпечувати належну якість перевезення пасажирів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини