Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли платник податків може надати документи, відсутні при перевірці?

4 вересня 2013, 09:50
167
0
Автор:
Реклама

ДПС нагадалащо відповідно до п. 44.1 ст. 44 Податкового кодексу для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік прибутків, витрат і інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування і податкових зобов'язань, на підставі первинних документіврегістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з численням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачене законодавством. При цьому платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій і т. п. на підставі даних, не підтверджених відповідними документами.

Так, згідно п. 44.6 ст. 44 НК у випадку якщо до закінчення перевірки або в певні НК терміни платник податків не надає посадовцям контролюючого органу, що проводять перевірку, документи (незалежно від причин такого непредставлення, окрім випадків вилучення документів правоохоронними органами або іншого виключення ), що підтверджують показники, відображені таким платником податків в податковій звітності, вважається, що такі документи були відсутні у такого платника податків на час складання такої звітності.

Проте якщо платник податків після закінчення перевірки і до ухвалення рішення контролюючим органом за результатами такої перевірки надає документи, що підтверджують показники, відображені таким платником податків в податковій звітності, не надані під час перевірки, такі документи мають бути враховані контролюючим органом під час розгляду ним питання про ухвалення рішення.

Відповідно до п. 44.7 ст. 44 НК у випадку якщо посадовець контролюючого органу, що здійснює перевірку, відмовляється з будь-яких причин від обліку документів, наданих платником податків під час проведення перевірки, платник податків має право до закінчення перевірки направити листом з повідомленням про вручення і описом вкладеного або надати безпосередньо контролюючому органу, що призначив проведення перевірки, копії таких документів (засвідчені друком платника (за наявності друку) податків і підписом платника-фізособи або посадовця платника податків- юрособи).

Впродовж 5 робочих днів з дня отримання акту перевірки платник податків має право надати контролюючому органу, що призначив перевірку, документи, визначені в акті перевірки як відсутні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини