Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регіонали пропонують ухвалити єдиний закон про ветеранів

2 вересня 2013, 09:27
146
1
Реклама

Законопроект № 3137 "Про ветеранів і ветеранські організації" подали у ВР десять нардепів-регіоналів. Метою законопроекту є вдосконалення і систематизація законодавства з питань статусу ветеранів і діяльності ветеранських об'єднань України. Проект складається з тридцяти шести статей, об'єднаних в п'ять розділів. Зокрема, встановлюються основні принципи держполітики відносно ветеранів, вводиться визначення статусу ветерана і категорій ветеранів, регулюються питання реалізації ветеранами права на державну соціальну підтримку, регламентується діяльність громадських об'єднань ветеранів і так далі

У Україні не існує єдиного закону про ветеранів і ветеранські організації, відмічають депутати. На сьогодні діють декілька законів, регулюючих питання статусу ветеранів. Кожен з цих законів говорить про статус певної категорії ветеранів, але жоден не дає належного визначення поняття "ветеран", у зв'язку з чим виникають підстави для його неоднозначного трактування. Депутати хочуть чітко визначити це поняття, в якому буде відбито його головну суть : ветераном є особа, що має заслуги перед Вітчизною.

Також слід зазначити, що українське законодавство не передбачає окремого статусу для осіб, що мають тривалий стаж добросовісної праці на посадах державної служби. На думку авторів проекту, введення в чинне законодавство статусу ветерана держслужби допоможе забезпечити подальший розвиток і престижність державної служби як діяльності в ім'я і на благо народу.

Закон у разі прийняття не внесе в правове поле України принципово нових положень (окрім встановлення категорії ветерана державної служби). Він лише систематизує і удосконалює ті правові норми, які містяться в окремих чинних нормативно-правових актах, що регламентують на сьогодні питання статусу ветеранів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини