Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче, щоб в'язні СІЗО отримували скільки завгодно передач

29 серпня 2013, 17:05
120
0
Реклама

Внести зміни Закон "Про попереднє укладення" пропонує нардеп Тетяна Слюз (фракція Батькивщины). Метою її законопроекту № 3133 являється забезпечення соціальних прав осіб, узятих під варту. Проектом пропонується надати їм можливість отримувати передачі або посилки без кількісних обмежень.

На сьогодні в Україні згідно ст.112 УИК число посилок (передач) і бандеролей, які отримують засуджені, такі, що містяться в колоніях, не обмежується. Ст.9 Закону "Про попереднє укладення" також не встановлює яких-небудь кількісних обмежень отримання посилок і передач для осіб, що знаходяться під вартою. В той же час, ст.14 цього ж Закону передбачає можливість по дозволу адміністрації установи додатково отримати одну посилку або передачу у разі зразкової поведінки.

На думку Т. Слюз, такі обмеження відносно узятих під варту осіб є дуже упередженими, оскільки їх провина не встановлена і вони, як правило, мають статус "підозрюваних". Крім того, має місце соціальна несправедливість, оскільки особи, які в судовому порядку визнані винними, мають можливість отримувати посилки (передачі) і бандеролі без обмеження їх кількості.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини