Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опозиція хоче відняти у Президента резиденції і літаки

28 серпня 2013, 15:39
134
5
Реклама

Нардеп Арсеній Яценюк законопроектом № 3122 пропонує внести зміни до законів "Про статус народного депутата України", "Про державну службу", "Про державну охорону органів державної влади України і посадовців" з метою відміни або обмеження пільг і преференцій, наданих особам, уповноважених на виконання функцій держави, які не пов'язані з виконанням ними своїх обов'язків.

Законопроектом пропонується обмежити граничну чисельність органів, що забезпечують діяльність Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України : Адміністрації Президента до 200 чоловік (нині 549), Апарату Верховної Ради України до 500 (нині 1115), Секретаріату Кабінету Міністрів України до 400 (нині більше 700).

Багато змін запропоновано стосовно Президента України:

- встановити, що після припинення повноважень Президент забезпечується державною охороною не довічно, а лише впродовж 1 року;

- обмежити матеріально-побутове і транспортне забезпечення Президента, який на період перебування на посту має право на тимчасове проживання на одній офіційній резиденціїі зобов'язаний звільнити її в день вступу на пост новообраного Президента;

- Президентові на період його перебування на посту забезпечується проїзд на літаках регулярних міжнародних і внутрішніх авіаліній, і виключно у разі виникнення надзвичайних ситуацій він має право користуватися авіаційним транспортом МНС.

Також А. Яценюк хоче обмежити пенсійне забезпечення Президента, народних депутатів, членів Кабінету Міністрів. Так, максимальний розмір пенсії, з урахуванням надбавок, підвищень, додатковій пенсії і тому подібне не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність.

Згідно з проектом предплагается і встановити заборона перекриття дорожнього руху під час проїзду Президента, голови ВР, Прем'єр-міністра і інших вищих посадовців держави.

У завершальних положеннях встановлюється обов'язок для Кабміну забезпечити передачу у ФДМУ усіх державних резиденцій Державного управління справами окрім трьох будівель у яких розташована Адміністрація Президента України, резиденція Президента України і резиденція для забезпечення розміщення глав іноземних делегацій і проведення заходів протокольного характеру. Авіаційну техніку Державного авіаційного підприємства "Україна" також запропоновано передати для подальшої приватизації. Засоби, отримані від продажу державних резиденцій і авіаційної техніки, зараховуються до держбюджету і спрямовуються на фінансування захищених статей витрат.

Також А. Яценюк подав проект закону про антикорупційну перевірку чиновників усіх рівнів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини