Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст роз'яснив, у яких нотаріусів можна отримати витягання з ЕГР

28 серпня 2013, 12:45
312
0
Реклама

За результатами звернення Держкомпідприємництва отримано лист-роз'яснення Міністерства юстиції відносно проблеми отримання витягань з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємцівякі потрібно нотаріусами для здійснення різних нотаріальних дій.

На сьогодні нотаріусам забезпечений безкоштовний доступ до даних ЕГР через офіційний веб-сайт Укргосреестра шляхом пошуку і перегляду інформації про юрособ і фізосіб-підприємців. Проте вказана інформація не містить категорій відомостей, які вказуються при формуванні розширеного витягання. Потреба у формуванні такого витягання може виникнути, наприклад, при визначенні переліку засновників (учасників) юридичної особи, даних про розмір статутного капіталу, відомостей про органи управління юрособи, назви засновницького документу і тому подібне

Оскільки підключення і надання доступу нотаріусів до ЕГР законодавством не визначене як обов'язковейого здійснення залежить тільки від бажання нотаріусів мати такий доступ шляхом укладення відповідного договору.

За оперативними даними технічного адміністратора ГП "Інформаційно-ресурсний центр" за станом на 23.07.2013 наданий доступ до ЕГР 394 нотаріусам (з можливістю формування витягання). У зв'язку з цим підприємцям рекомендовано звертатися для здійснення нотаріальних дій саме до таких нотаріусів.

За інформацією прес-служби Держпідприємництва.

Повну базу нормативно-правових актів, аналітики і консультацій можна знайти в системах ЛІГА :ЗАКОН. Тільки до 30 серпня - первинна ліцензія на будь-яку систему ЛІГА :ЗАКОН - 96 грн. (при продовженні ліцензії на 3 місяці). Поспішаєте підключитися вигідно!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини