Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує сплачувати НДФЛ по місцю розташування виробничих потужностей

28 серпня 2013, 09:04
158
0
Реклама

Внести зміни до Податкового кодексу України відносно порядку сплати податків з прибутків фізосіб пропонує народний депутат Валентин Ничипоренко (фракція ПР), який подав в Раду відповідний законопроект № 3011.

Як роз'яснює нардеп, діючими нормами НК не визначено поняття виробничих потужностей суб'єкта госпдіяльності, використовуваних в процесі переробки і виробництва товарів. У зв'язку з цим виникає проблема визначення місця сплати податків з прибутків фізичних осіб, працюючих на таких виробничих потужностях. Йдеться про виробничих потужностях, які не мають статусу відособленого підрозділу, але здійснюють, зокрема, виробничу діяльність. На практиці це відбувається так: суб'єкт господарської діяльності, зареєстрований, наприклад, в місті Києві, платить податки з прибутків фізичних осіб, які працюють на виробництві в іншій області, до бюджету Києва.

Проектом пропонується доповнити статтю 14 НК поняттям "виробничі потужності". Крім того, запропоновано измененить статті 168 і 176 НК і встановити, що визначений цими статтями порядок нарахування, утримання, сплати (перерахування) податку до бюджету і забезпечень виконання податкових зобов'язань застосовується і до виробничих потужностей суб'єкта господарської діяльності.

У разі прийняття цього проекту, на думку його ініціатора, буде збалансовано розподіл НДФЛ згідно місця розташування виробничих потужностей суб'єктів господарської діяльності, і в результаті відповідні місцеві бюджети збільшать надходження, що матиме позитивний ефект для економічного розвитку регіонів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини