Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медіатори вирішили об'єднатися в одну організацію

20 серпня 2013, 18:00
306
1
Реклама

Сьогодні, 20 серпня, ЮРЛИГА відвідала засновницькі збори Громадського союзу "Національна асоціація медіаторів України". Українські медіатори знаходяться в деякому замішанні - з одного боку у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти про медиации (№ 2425а і 2425а-1авторами яких виступили Ярослав Федорук і Сергій Кивалов відповідно), а з іншого боку - на запити від держорганів з питань, що стосуються професійної діяльності медіаторів, не можна дати однозначну відповідь, оскільки представники цієї професії існують окремо. Отже, є сенс об'єднається в одну організацію.

Якщо діяльність медіаторів в Україні почалася з 90-х років, то корені ініціативи по створенню Національної асоціації медіаторів йдуть в 6 січня 2010 р., коли була створена Коаліція по розвитку медиации в Україні. Коаліція існує до цих пірвідмічає Інна Терещенкокерівник Одеської обласної групи медиации проте, вона недосконала. Ми виявилися досить закритою групою, не дивлячись на усі старання по просуванню. Крім того, Коаліція це незареєстроване об'єднання. Правда доки відсутня профільною закон складно відповісти на низку таких запитань, необхідних для об'єднання, як хто є професійним медіатором, і інші.

Згідно запропонованої редакції Статуту Громадський союз "Національна асоціація медіаторів України" є неурядовим неприбутковим професійним всеукраїнським громадським об'єднанням у сфері медиации і рішення конфліктів, яке об'єднує фізичних осіб і юридичних осіб частки права, створене на підставі спільності інтересів для реалізації мети і завдань, передбачених Статутом.

Відмітимо, що Статут був прийнятий учасниками засновницьких зборів, проте, по 26 серпня включно, редакційній комісії можна присилати зауваження, які вони повинні будуть допрацювати. Так, спори викликала структура Асоціації, механізм управління відповідними органами, порядок скликання загальних зборів і так далі. Орієнтовно документи на реєстрацію будуть подані впродовж місяця.

Крім того, каменем спотикання став питання членства : хто повинен мати право вступати в організацію - тільки ті юрособи або приватні особи, які безпосередньо займаються медиацией, або ж можна допустити сюди і співчуваючих медиации.

Також читайте: Чи є майбутнє у медиации в Україні?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини