Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін хоче звільнити від необхідності нотаріального завірення 50 документів

19 серпня 2013, 12:33
602
6
Реклама

Кабінет Міністрів України зареєстрував в парламенті проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них і достовірності підпису на документах" № 3077.

Як відзначається в пояснювальній записці, ухвалення законопроекту № 3077 обгрунтовується передбаченою підпунктом 83.6 пункту 83 Національні плани дій на 2013 рік по впровадженню Програми економічних реформ на 2010 - 2014 рр. "Багате суспільство, конкурентоздатна економіка, ефективна держава", затвердженою Указом Президента України від 12 березня 2013 р. № 128/2013 необхідністю внесення на розгляд парламенту проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно здійснення нотаріальних дій і надання нотаріальних послуг, передбачивши, зокрема: розширення перелік випадок свідчення вірність копія (фотокопій) документ і виписка з вони, а також достовірність підпис на документ не лише нотаріально, але і посадовець орган державний влада, орган місцевий самоврядування, підприємство, установа, організація.

Кабмін відмічає, що дослідження вимог чинного законодавства відносно нотаріального посвідчення угод і оформлення документів свідчить про те, що у ряді випадків ці вимоги ускладнюють процедуру оформлення документів і призводять до зайвого матеріального навантаження на осіб, оскільки здійснення нотаріальних дій пов'язане з їх оплатою.

У разі ухвалення законопроекту № 3077 не треба буде нотаріально засвідчувати вірність копій близько 50 документів, які використовуються в цивільних, і господарських стосунках.

У пояснювальній записці прогнозується, що законопроекту № 3077 дозволить звузити вимоги чинного законодавства відносно обов'язкового нотаріального завірення копій документів і сприятиме громадянам і юридичним особам уникнути у ряді випадків ускладнення процедури оформлення документів, мінімізувати витрати споживачів нотаріальних послуг зробити такі послуги доступними для усіх верств населення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини