Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємців запитуватимуть про умови ведення бізнесу

16 серпня 2013, 17:50
127
0
Автор:
Реклама

Мінекономрозвитку наказом від 19.07.2013 р. № 849 затвердило нові Методичні рекомендації по організації і проведенню моніторингу умов ведення бізнесу.

Так, Методичні рекомендації розроблені для використання в практичній діяльності працівниками інститутів моніторингових спостережень з метою забезпечення органів державної влади і управління інформацією про реальний стан справ в регуляторному середовищі, яке впливає на умови ведення бізнесу в Україні.

На думку Міністерства, така інформація є основою для подальшого здійснення управлінського впливу на рішення проблем, які обмежують розвиток підприємництва, а також ухвалення управлінських рішень, спрямованих на забезпечення реалізації усього комплексу функцій управління (прогнозування, планування, організація, контроль).

При цьому метою моніторингу являється:

- створення і розвиток інформаційно-аналітичної системи постійного відстежування, контролю і регулювання соціально-економічних і організаційно-правових правил і порядків, адміністративних процедур, які в сукупності формують регуляторне середовище і визначають умови ведення бізнесу в Україні;

- отримання достовірних даних відносно перешкод, що виникають в процесі діяльності суб'єктів малого і середнього підприємництва, за оцінкою їх керівників і власників;

- прийняття на підставі отриманих даних управлінських рішень, які відповідають викликам і потребам розвитку сфери малого і середнього підприємництва.

Крім того, в рекомендаціях також визначені:

- основні функції і цільова група моніторингу;

- базові показники для проведення моніторингу;

- методологія проведення опитування у рамках моніторингу реакції керівників і власників суб'єктів малого і середнього підприємництва на умови ведення бізнесу;

- порядок організації і проведення системного моніторингу на державному рівні;

- використання результатів моніторингу органами державної влади і ін.

Такі рекомендації прийняті з метою виконання положень Закону "Про розвиток і державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні", а також для створення належних організаційно-методичних принципів впровадження системного моніторингу умов ведення бізнесу в Україні.

З набуттям чинності наказу № 849 втратив свою дію попередній наказ Міністерства від 03.10.2011 р. № 73 "Про затвердження Методичних рекомендацій здійснення моніторингу умов ведення бізнесу в Україні".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини