Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Же/д підприємствам пропонують бронювати нижні полиці для дітей і інвалідів

31 липня 2013, 12:12
135
0
Реклама

Внести зміни до деяких законів відносно додаткових прав інвалідів і дітей під час користування залізничним транспортом в Україні пропонує нардеп С. Фаермарк (Батькивщина).

Законопроектом № 3032 плануються зміни до Закону про основи соцзащищенности інвалідів і в Закон про охорону дитинства, згідно з якими встановити обов'язок для підприємств залізничного транспорту, пасажирів, що здійснюють перевезення, і (чи) реалізацію проїзних документів бронювати не менше 15 % проїзних документів на нижніх місцях для лежання - для інвалідів і дітей-інвалідів; а також для осіб, плануючих здійснення поїздки залізничним транспортом з дітьми у віці до 6 років.

Правила бронювання, терміни зняття броні і порядок продажу заброньованих проїзних документів затверджуватиметься центральним органом виконавчої влади в області транспорту; але термін зняття броні не може перевищувати 3 дні до кінцевої дати реалізації відповідного проїзного документу.

Ухвалення законопроекту встановить додаткову гарантію для незахищених категорій осіб, сприятиме поліпшенню їх положення під час поїздок залізничним транспортом, прогнозує депутат.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини