Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче заборонити "лампочки Ілліча" на вулицях

26 липня 2013, 10:02
1229
1
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 2607а "Про внесення змін до деяких законів України відносно стимулювання використання енергоефективних і екологічно безпечних засобів освітлення" (ініціатор - позафракційний депутат Валерій Мошинский).

Законопроектом пропонується обмежити використання ламп розжарювання і газорозрядних ламп на основі ртуті як энергонеэфективных і небезпечних для здоров'я населення, заборонивши їх використання для освітлення об'єктів благоустрою. У разі порушення цих умов підприємствами, установами і організаціями електроенергетики зобов'язані в установленому порядку припинити їх користування об'єктами електроенергетики.

До об'єктів благоустрою відносяться парки, сквери і майданчики; вулиці, площі і тому подібне; пляжі; кладовища; також і прибудинкові території; території підприємств, установ, організацій; і інші території в межах населеного пункту.

Депутат відмічає, що Програма ООН по довкіллю (UNEP) і Глобальний екологічний фонд (GEF) до 2016 року мають намір замінити усі лампи розжарювання у світі на сучасніші і енергоефективніші - компактні люмінесцентні і світлодіодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини