Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова держінспекція займеться перевірками точності вимірів

25 липня 2013, 16:02
178
0
Реклама

У Україні створять Державну метрологічну інспекціюяка перевірятиме усіх, хто здійснює метрологічну діяльність - торгові мережі, автозаправні станції, медичні установи, лабораторії - на точність виміру. Інспектори метрологічного нагляду здійснюватимуть покладені на них функції в усіх регіонах України.

Про це йде мова в законопроекті про метрологію і метрологічну діяльністьякий схвалив на своєму засіданні уряд. Також в нім чітко розмежовані адміністративні і господарські послугиякі зараз надаються Центрами стандартизації, метрології і сертифікації. З набуттям чинності нового документу, за Центрами залишиться перевірка засобів вимірювальної техніки, а адміністративні функції (тобто видача посвідчень, що дозволяють проводити перевірку засобів вимірювальної техніки) передаються центральному органу виконавчої влади, реалізовуючому держполітикові у сфері метрології і метрологічної діяльності.

Нову редакцію Закону про метрологію розробило Мінекономрозвитку, оскільки положення діючого Закону не відповідають європейським директивам, нормам і стандартам у сфері метрології. Планується, що новий закон вступить в дію з 1 січня 2015 рокуякщо, звичайно, пройде усі процедури у ВР і буде підписаний Президентом України.

За інформацією прес-служби Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, що законопроект про зміни до Закону про метрологію
подавався урядом і до парламенту минулого скликання, але не розглядався.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини