Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Катеринчук запропонував більше можливостей вбивати при самообороні

25 липня 2013, 12:46
149
6
Реклама

Законопроектом № 2621а пропонується викласти ч. 5 ст.36 Карного кодексу у новій редакції розширивши межі необхідної оборони. Як запевняє ініціатор проекту нардеп Микола Катеринчук, необхідність введення цієї норми активно підтримується громадянами України.

Запропоновано встановити, що не тягне карної відповідальності дія особи із застосуванням зброї або будь-яких інших засобів або предметів, які спрямовані на захист себе, членів сім'ї або близьких родичів, а також третіх осібвід насильства або погрози застосування насильстваабо на захист свого майнавідносно особи (чи групи осіб), яка незаконно проникла в його житло, інше володіння, незалежно від тяжкості шкоди, заподіяної тому, хто зазіхає.

У діючій нормі УК говориться, що не є перевищенням меж необхідної оборони і не тягне карної відповідальності застосування зброї або будь-яких інших засобів і предметів для захисту від нападу озброєної особи або нападу групи осіба також для запобігання протиправному насильницькому вторгненню в житло або інше приміщення, незалежно від тяжкості шкоди, заподіяної тому, хто зазіхає.

"Законослухняний громадянин України досі обмежений "межами необхідної оборони". Проте при цьому УК не враховує, що злочинці не обмежені нічим"- аргументує Н. Катеринчук. Подібна практика має місце в США, Великобританії і низці інших країн. При цьому особі для оборони свого майна, надається не лише право застосування простого насильства відносно особи, яка вторгається в майно, але і право застосувати так зване "смертельне насильство" - використовувати зброю аж до настання смерті. Цю практику депутат хоче розповсюдити і в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини