Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче, щоб вкладники Ощадбанку СРСР отримували ліки

25 липня 2013, 11:41
123
1
Реклама

Законопроектом № 2601а (ініціатор - позафракційний нардеп Олег Канивец) пропонується ввести принципово новий механізм компенсації громадянам України знецінених грошових заощаджень.

Нагадаємо, що Законом "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України" (1996 р.) задекларовано обов'язок держави перед громадянами України, які внаслідок знецінення втратили грошові заощадження в установах Ощадного банку СРСР, компенсувати втрачені засоби. Але, як помітив депутат, досягти відчутних зрушень в цьому напрямі не вдалося. Практика здійснення компенсаційних виплат у розмірі 1 000 грн. показала, що одноразові виплати приводять до надмірного ажіотажу в суспільстві, напрузі і нагнітанню панічних настроїв.

Тому депутат пропонує надати можливість громадянам України отримувати за рахунок засобів Держбюджету лікарські кошти, виписані по рецепту лікаря, з списанням вартості отриманих ліків з ощадного рахунку вкладника.

Для цього Закон про держгарантії відновлення заощаджень пропонується доповнити статтею 8-2. За рахунок вкладів видаватися будуть лікиякі включені в Держреєстр лікарських засобів України і виписані по рецепту лікаря установи охорони здоров'я, незалежно від форми власності і підпорядкування.

Право на компенсацію матимуть громадяни України, які внесені в інформаційно-аналітичну систему "Реєстр вкладників заощаджень громадян". При цьому загальна вартість лікарських засобів не може перевищувати 120 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян. Порядок отримання вкладниками ліків запропоновано встановити Кабміну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини