Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович ветував Закон про передачу землі фізособам за відсутності детального плану території

24 липня 2013, 11:25
173
1
Реклама

Президент України повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду парламентом Закон про внесення змін до Завершальних положень Закону про регулювання містобудівної діяльності - відносно зупинки дії запретеа на відведення земельних ділянок. Нагадаємо, відповідним законопроектом № 2363-1прийнятим 21 червня, пропонується до 1 січня 2015 року дозволити передачу земельних ділянок у власність юридичних або фізичний осіб у разі відсутності детального плану території.

Віктор Янукович вважає, що пропонований Законом підхід до регулювання земельних стосунків при здійсненні містобудівної діяльності на території міста Києва є невиправданим, а отже, вказані зміни не можуть бути підтримані. І пропонує в абзаці третьому підпункту 1 і абзаці другому підпункту 2 пункти 1 Закону слова "окрім міста Києва" виключити.

Президент відмічає, що у разі впровадження пропонованих Законом змін (зі встановленими для Києва обмеженнями) особи, які мають намір здійснити будівництво в межах столиці, у тому числі власники і користувачі земельних ділянок, які придбали у встановленому законом порядку земельну ділянку, не зможуть реалізувати право, зокрема, на отримання містобудівних умов і обмежень для здійснення будівництва в межах Києва.

Крім того, як мовиться в Пропозиціях, реалізація положень Закону також негативно вплине на економічний розвиток Києва, зокрема з питань житлового будівництва, перебудови інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури, а також на здійснення столичних функцій, у тому числі створення належних умов, для діяльності в місті органів державної влади, дипломатичних представництв іноземних держав і міжнародних організацій, в Україні, виконання міжнародних договорів.

Джерело: прес-служба
Президента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини