Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працедавцям хочуть дозволити не реєструвати трудові договори в службі зайнятості

24 липня 2013, 10:42
304
0
Реклама

Нардепи О. Проданий, Н. Агафонова, О. Белькова (Удар) подали у ВР законопроект № 2595а "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (відносно удосконалення окремих трудових стосунків) " з метою створення умов для легалізації робочих місць і зменшення витрат працедавців, державної служби зайнятості.

Законопроектом передбачено:

- відміна обов'язку працедавців по реєстрації трудових договорів у державній службі зайнятості;

- можливість посвідчення записів в трудових книжках працівників друком фізичним особою-підприємцем або самозанятым особою особисто;

- можливість зберігання трудових книжок працівників у усіх працедавців, в т.ч. фізосіб-підприємців або самозанятых осіб.

Сьогодні фізособи-підприємці при укладенні трудових договорів з працівниками зобов'язані зареєструвати такий договір в держслужбі зайнятості по місцю свого проживання. Як пояснили депутати, такий обов'язок створює додаткові труднощі, оскільки при реєстрації трудового договору мають бути присутніми обидві сторони такого договору. Також не передбачено можливості самостійного завірення достовірності відомостей, що вносяться в трудові книжки працівників фізособою-підприємцем або самозанятым особою. Таким чином, прийняття найнятого робітника на роботу вимагає від працедавця додаткових тимчасових і матеріальних втрат.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини