Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яким чином підприємство веде касову книгу в електронному вигляді?

22 липня 2013, 16:15
2951
0
Автор:
Реклама

Державна податкова служба нагадалащо згідно п. 4.4 глав 4 Положення про ведення касових операцій в національній валюті в Україні підприємства за умови забезпечення належного зберігання касових документів можуть вести касову книгу в електронній формі за допомогою комп'ютерних засобів. Програмне забезпечення, за допомогою якого ведеться касова книга, повинне забезпечувати візуальне віддзеркалення і роздрук кожної з двох частин листа касової книги ("Вкладний лист касової книги" і "Звіт касира"), які за формою і змістом повинні відтворювати форму і зміст касової книги в паперовій формі.

Записи в касовій книзі здійснюються на підставі відповідної інформації з касових документів. Записи в касовій книзі повинні робитися до початку наступного робочого дня (тобто із залишками на кінець попереднього дня), а також містити усі реквізити, передбачені формою касової книги. Сторінки касової книги повинні нумеруватися автоматично в порядку зростання з початку року.

У разі розпечатування "Вкладного листа касової книги" у кінці місяця повинна автоматично роздруковуватися загальна кількість листів касової книги за цей місяць, а у разі розпечатування у кінці року - їх загальна кількість за рік.

Після роздруку "Вкладного листа касової книги" і "Звіту касира" касир зобов'язаний перевірити правильність складання цих документів, підписати їх і передати "Звіт касира" разом з відповідними касовими документами у бухгалтерію під розписку в "Вкладний лист касової книги". "Вкладний лист касової книги" впродовж року зберігається касиром окремо за кожен місяць. Після закінчення календарного року (чи залежно від потреби) "Вкладний лист касової книги" формується в підшивки в хронологічному порядку. Загальна кількість листів за рік завіряється підписами керівника і головного бухгалтера підприємства - юрособи, а підшивки формуються в книгу, яка скріплюється друком підприємства (юрособи).

Після закінчення календарного року касова книга на електронних носіях повинна передаватися для зберігання відповідно до законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини