Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набула чинності угода з ЄС про спрощений порядок видачі віз

1 липня 2013, 11:11
298
2
Реклама

Угода між Україною і Європейським Союзом про внесення змін до Угоди про спрощення оформлення віз для громадян України набуло чинності 1 липня.

Зокрема, під дію документу підпадають не лише журналістиале і технічні члени їх команд (оператори, звукорежисери і т. д.). Журналістам також надається можливість надання листа-підтвердження від працедавця замість запрошення приймаючої сторони.

Візові спрощення поширюються і на громадян, які відвідують не лише родичів - громадян України, які проживають в ЄС, але і безпосередньо родичів - громадян ЄС. Список поповнився також і супроводжуючими облич, які потребують медичного лікування.

Крім того, з'явилося чотири нові категорії осібна яких також поширюватиметься спрощена візова процедура: члени громадських організацій; що беруть участь в міжнародних форумах (семінарах, виставках і так далі); представники релігійних громад; учасники програм трансграничної співпраці у рамках програм ЄС.

Документом визначаються чіткі терміни дії багатократних віз (5 років), встановлюється можливість термінового оформлення віз (впродовж 3 діб) особам, що проживають на значній відстані від місця подачі візового клопотання (за умови сплати термінового консульського збору - 70 євро), вводиться безвізовий режим поїздок для громадян України, які користуються біометричними службовими паспортами.

Нагадаємо, вищезгадана угода була підписано у Брюсселі 23 липня 2012 року.

Читайте також: Янукович вирішив терміново євроінтегруватися.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини