Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується за порушення умов торгівлі позбавляти ліцензії окремі аптеки, а не усю мережу

1 липня 2013, 09:40
154
0
Реклама

Законопроектом № 2405а чотири нардеп-регіонали (В. Лукьянов, И. Богословська, В. Дудка, А. Шипко) запропонували за порушення ліцензійних умов роздрібної торгівлі лікарськими засобами, разом із вже існуючою санкцією - анулювання ліцензії, ввести нову санкцію - виключення аптеки, аптечного пункту з ліцензійного реєстру. При цьому копія ліцензії, що видається на вказаний підрозділ, вважатиметься недійсною у зв'язку з виключенням з ліцензійного реєстру.

Чинне законодавство передбачає, що у разі порушення ліцензійних умов окремою аптекою або окремим аптечним пунктом санкції застосовуються не лише до вказаного підрозділу, а і на усю мережу. Тобто, у разі анулювання ліцензії припиняється діяльність не лише того підрозділу, в якому виявлені порушення, а і усіх аптек, аптечних пунктів суб'єкта господарювання.

На думку авторів проекту, таким чином відносно суб'єкта господарювання порушується принцип співмірності порушення і покарання, а відносно громадян України - створюється загроза своєчасного і безперебійного забезпечення їх лікарськими засобами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини