Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міграційна служба виграла у ВАСУ справу про ціну закордонного паспорта

1 липня 2013, 09:00
172
11
Реклама

Вищим адміністративним судом України було прийнято рішення за касаційною скаргою Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області відносно платежів при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Згідно рішення, територіальний орган міграційної служби зобов'язаний повторно розглянути заява громадянина, а не оформити документ без сплати усіх передбачених законодавством платежів, як вимагалося обжалуемым рішенням Дніпропетровського апеляційного суду.

Постановою Кабміну від 26 жовтня 2011 року № 1098 передбачено оплату громадянами при оформленні паспорта для виїзду за кордон вартості платної послуги "Оформлення і видача паспорта громадянина України для виїзду за кордон" (87,15 грн.) і оплату вартості бланка (на сьогодні це 120 грн.). Також за видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон стягується держмито в розмірі 170 грн..

Міграційна служба відмічає, що громадяни мають право, але не зобов'язані оформляти паспорт для виїзду за кордон. Підрозділи служби надають таку послугу виключно за бажанням (заявами) громадян і в порядку, передбаченому чинним законодавством. Вказані вище платежі, згідно з постановою, є обов'язковими при наданні вказаних послуг.

За інформацією прес-служби ГМС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини