Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати знову спробують узаконити медиацию

27 червня 2013, 16:11
317
0
Реклама

Визначити правові основи організації і здійснення медиации і діяльності медіаторів в Україні пропонує народний депутат Ярослав Федорчук (Батькивщина), який подав у ВР законопроект № 2425а про медиации.

Ухвалення такого Закону нардеп вважає насущною необхідністю у зв'язку з тим, що завдяки перевагам медиации можливо сформувати правову основу для швидкого і ефективного врегулювання конфліктів (суперечок).

Законопроектом пропонується визначити: завдання медиации, сферу застосування, принципи здійснення медиации, умови отримання статусу медіатора, гарантії соціального захисту, права, обов'язки і відповідальність медіаторів, права і обов'язки сторін медиации, процедуру медиации, особливості застосування процедури медиации, загальні стани про застосування медиации при розгляді суперечки в судовому порядку, особливості медиации за участю дітей, медиаторское самоврядування.

Відповідно, потрібно внесення змін і доповнень в інші законодавчі акти - КПК, КЗоТ, ХПК, ГК, ГПК, КАС. Крім того, в "Класифікаторові професій" передбачити професію "Медіатор".

Нагадаємо, що в парламенті минулого скликання на розгляді знаходилися законопроекти про медиации № 10301 (ініціатори - О. Тищенко, Ю. Кармазин), який розроблявся за участю медіаторів, і альтернативний № 10301-1 (ініціатори - С. Кивалов і В. Бондик).

До речі, серед авторського колективу проекту № 2425а вказаний О. Тищенко. Ймовірно, С. Кивалов незабаром також знову подасть у ВР свій альтернативний законопроект.

Читайте також:
Чи є майбутнє у медиации в Україні?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини