Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземцям заборонять усиновляти українських дітей?

27 червня 2013, 15:23
227
2
Реклама

Нардеп Ігор Марков (фракція ПР) подав до парламенту законопроект № 2411аяким пропонується внести зміни до Сімейного кодексу, Закону "Про охорону дитинства", і встановити неможливість усиновлення українських дітей іноземцями (за виключенням, якщо іноземець є родичем дитини)виключивши відповідні статті.

Як стверджує депутат, в нашій країні порушуються принципи охорони дитинства - зокрема, дозволено усиновлення іноземцями дітей, які є громадянами України і вивезення їх за кордон. "І це в той час, коли законодавство іноземних держав забороняє громадянам, послам, посольствам, консульським співробітникам інших країн втручатися в сімейні справи, що автоматично робить неможливим здійснення перевірок умов, в яких проживають усиновлені українські діти"- відзначається в пояснювальній записці.

Також запропоновано заборонити посередницьку, комерційну діяльність по усиновленню дітей, передачі їх під опіку, опікування або на виховання в сім'ї громадян України.

Відмітимо, що Україна готується до ратифікації Конвенції з питань міждержавного усиновлення - з обмовкою, що усиновлення у рамках цієї Конвенції дітей, які проживають на території України, може здійснюватися тільки якщо центральний орган України отримає від центрального органу приймаючої Держави гарантії у виді письмового зобов'язання обов'язкового інформування України (відповідних консульських установ і дипломатичних представництв України) про умови проживання і виховання усиновленої дитини до досягнення ним 18-річного віку.

Читайте також: Депутати не бажають віддавати українських дітей іноземцям-гомосексуалістам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини