Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Свободовцы хочуть заборонити слабоалкогольні напої

25 червня 2013, 12:09
192
8
Реклама

У Раді зареєстрований законопроект № 2319аяким пропонується заборонити виробництво, звернення і рекламу слабоалкогольних напоїв в Україні. Автори проекту, нардепы-свободовцы О. Мирний, И. Мирошниченко і М. Головко, запевняють, що така заборона сприятиме збереженню здоров'я нації.

Зміни планується внести в закони "Про державне регулювання виробництва і звернення спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів", "Про рекламу" і до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Запропоновано також встановити відповідальність суб'єктів господарювання за порушення нових норм - штрафи:

- за виробництво слабоалкогольних напоїв - 200 % вартостей зробленої продукції (за оптово-відпускними цінами), але не менше 8 500 гривен;

- за оптову (включаючи імпорт і експорт) і роздрібну торгівлю слабоалкогольними напоями - 200 % вартостей отриманої партії товару, але не менше 1700 гривен;

- за зберігання слабоалкогольних напоїв - 100 % вартостей товару, який знаходиться в такому місці зберігання, але не менше 1700 гривен.

Скорочення надходжень до державного бюджету України від акцизного збору від слабоалкогольних напоїв, як запевняють депутати, компенсуватиметься за рахунок відповідного росту надходжень від виробництва натуральних напоїв, а також зниження витрат на ліквідацію наслідків зловживань алкоголем.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини