Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні проходить засідання ВКДК адвокатури

21 червня 2013, 15:17
228
3
Реклама

Сьогодні в готелі "Русь" проходить засідання Всеукраїнської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. З ранку адвокати розглядали скарги на рішення регіональних КДКА.

Так, неоднозначна ситуація склалася в Одеській області, де на місцевого адвоката скаржилася прокуратура - нібито він в приміщенні прокуратури сварився і влаштував бійку. За версією адвоката, з прокуратури його виштовхали самі співробітники. Оскільки інших підтверджень даным фактам, окрім рапортів прокурорів, не було (прокуратура відмовлялася надавати запис відеоспостереження), - ВКДКА вирішила закрити цю справу.

Ще одно справа в місцевій КДК Запорізької області розглядалася по иннициативе судна. Адвокат вирішив оскаржити рішення КДК, і надав розширену аргументацію. Проблема полягала в тлумаченні норм старого і нового КПК, оскільки по старому Кодексу дії цього адвоката в карному процесі були порушенням, а по новому - ні. Ця справа викликала активне обговорення ВКДКА, у результаті прийнято ухвалу все ж винести адвокатові-порушникові попередження.

Не задовольняють адвокати своїх клієнтів з різних причин. Бувають скарги недостатньо обгрунтовані - наприклад, сьогодні розглядався випадок, коли на адвоката скаржилися із-за невиграної справи. Таку скаргу ВКДКА не задовольнила, як і наступну, в якій адвоката звинувачували в "безсоромних і протиправних діях, брехні та шахрайстві".

Але бувають і дійсно серйозні порушення з боку адвокатів. Так, на заседанни розглянули скаргу відносно адвоката з Києва, який, по заявах клієнтки, узяв гроші, але не надав послуги, більше того - вже тривалий час не віддає оригінали документів, що належать клієнтці. В якості доказів надавалося навіть електронне листування з адвокатом. Жінка була присутньою на засіданні, і залишилася не задоволена рішенням ВКДКА - застосувати до адвоката дисциплінарне стягнення у вигляді попередження. "Я думала, ви повинні покласти край цьому неподобству, а кінця немає, усе тільки розгортається", - засмучувалася клієнтка, на що Валентин Загария пояснив: для адвоката попередження - серйозне стягнення, перший крок до втрати права займатися адвокатською діяльністю.

Також сьогодні учасники засідання планують розглянути резонансну скаргу Лариси Герасько на рішення дисциплінарної палати КДК адвокатури Харківської області про притягнення її до дисциплінарної відповідальності за анулювання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю заступника голови Ради адвокатів Закарпатської області Нинель Масяк.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини