Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комуністи хочуть штрафувати осіб, які заважають покласти квіти до Вічного вогню

20 червня 2013, 16:30
127
0
Реклама

Трійця депутатів-комуністів учора подали у ВР законопроект № 2355а про внесення змін до КоАП відносно відповідальності за перешкода використанню форм увічнення Перемоги.

Законопроектом запропоновано доповнити КоАП новою статтею 185-13 - Створення перешкод для використання форм увічненні Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Таке порушення спричиняє за собою накладення штрафу на громадян від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян. Ті ж дії, здійснені групою осіб або особою, яка впродовж року піддавалася адміністративному стягненню за правопорушення, передбачене частиною першою, - тягнуть штраф 15 - 20 неоподатковуваних мінімумів.

Шанобливе відношення до пам'яті про Перемогу і ветеранів ВОВ є священним обов'язком держави і громадян України - про це говориться в статті 1 Закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років", нагадують депутати.

"Паплюжники Великої Перемоги, крім власної неповаги до ветеранів Великої Вітчизняної війни, намагаються створювати перешкоди для інших громадян, які у Державне свято, користуючись своїм правом увічнення Перемоги, бажають застосувати форми увічнення, передбачені у статті 2 Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років". У даній ситуації маємо справу не лише з несправедливістю, коли особині публічно принижують ветеранів, не даючи їм право покласти квіти до Вічного вогню чи могили Невідомих солдат, але й відбувається порушення чинного законодавства, за що на сьогодні немає ніякої відповідальності", - йде мова в пояснювальній записці до проекту.

Нагадаємо, що депутаты-свободовцы, у своб чергу, хочуть вилучити з документів і підручників термін "Велика Вітчизняна війна".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини