Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Москаль пропонує хімічну кастрацію педофілів

19 червня 2013, 17:10
189
2
Реклама

Нардеп Геннадій Москаль подав у ВР законопроект № 2309а про внесення змін до Карного кодексу відносно посилення і вдосконалення покарання за злочини, здійснені на сексуальному грунті проти малолітніх і неповнолітніх. Санкції за такі злочини повинні мати на меті не лише відбуття покарання і виправлення засуджених, але попередження скоювання нових злочинів, відмічає депутат.

Тому проектом передбачено введення нового додаткового виду покарань - хімічній (фармакологічною) кастраціїяка полягатиме в примусовому застосуванні до осіб, що скоїли злочин на сексуальному грунті проти малолітніх або неповнолітніх, спеціально визначених Мінохоронздоров'я медичних препаратів з метою пригнічення лібідо.

Планується, що основою для застосування хімічної кастрації буде виняткове рішення судуприйняте з урахуванням укладення обов'язкової судово-психіатричної експертизи, з якого виходить, що особа страждає розладом сексуальної переваги (педофілією). Під час судового розгляду підсудний матиме право і сам заявити клопотання про застосування хімічної кастрації.

Хімічна кастрація призначатиметься на термін до 3 років і надаватися в лікувально-профілактичних установах Державної пенітенціарної служби в порядку, встановленому Кабміном.

Також проектом пропонується не застосовувати покарання у вигляді обмеження свободи до осіб, відносно яких укладення судово-психіатричної експертизи про наявність у них розладу сексуальної переваги (педофілії). Таким особам також передбачено не призначати м'якше покарання, ніж передбачено законом, їх пропонується позбавити права на умовно-дострокове звільнення від відбуття покарання, звільнення від відбуття покарання з випробуванням і так далі

Відповідно, Г. Москаль пропонує також посилити санкції статей УК : 115 (умисне вбивство), 152 (згвалтування), 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), 155 (статеве знесення з обличчям, що не досягло статевої зрілості), 156 (розбещення неповнолітніх); і застосовувати хімічну кастрацію строком до 3 років стосовно злочинців, що страждають педофілією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини