Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович ветував зміни до Закону про захист персональних даних стосовно омбудсмана

18 червня 2013, 15:01
110
0
Реклама

На сайті парламенту з'явився текст пропозицій Президента до законопроекту № 2836 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України по вдосконаленню системи захисту персональних даних", який був прийнятий Верховною Радою 14 травня 2013 року.

Нагадаємо, що згідно з нормами ухваленого Закону планувалося передати функції контролю за сферою персональних даних Уповноваженому ВР з прав людини. Зміни повинні були набути чинності 1 січня 2014 року.

У Пропозиціях вказано, що Закон не може бути підписаний Президентом України, оскільки в підпункті 3 пункти 3 розділи II "Завершальні і перехідні положення" Кабміну доручається впродовж 3 місяців з дня набуття чинності Закону забезпечити у встановленому законодавством порядку знищення заяв про реєстрацію баз персональних даних, поданих до набуття чинності Закону, і ліквідацію Держреєстру баз персональних даних з видаленням даних, які в нім містяться. Вказане не узгоджується з абзацом четвертим статті 2 Закони про захист персональних даних, який передбачає існування Держреєстру. З метою узгодження між собою вказаних положень Віктор Янукович пропонує виключити вказаний підпункт.

Крім того, в "Завершальних і перехідних положеннях" необхідно передбачити передачу омбудсману заяв про реєстрацію баз персональних даних і Держреєстру баз. Президент пропонує доповнити розділ відповідними положеннями.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини