Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР прийняла зміни стосовно угод про розділ продукції

18 червня 2013, 13:35
109
0
Реклама

Верховна Рада сьогодні ухвалила Закон про внесення змін до Закону про угоди про розділ продукції (далі Закон про СРП) відносно держрегулювання укладення і виконання угод. Нагадаємо, що відповідний законопроект № 2291 був прийнятий у першому читанні 4 квітня 2013 року.

Законом відновлюються положення Закону про СРПякі існували до кінця 2012 року, зокрема, відносно повноважень міжвідомчій комісії по організації укладення і виконання угод про розділ продукції як консультативно-дорадчого органу Кабінету Міністрів.

Встановлено, що сторонами угоди про розділ продукції виступають інвестор (інвестори) і держава в особі Кабінету Міністрів. Для вирішення питань по організації укладення і виконання угод про розподіл продукції Кабмін утворює постійно діючу міжвідомчу комісію у складі представників державних органів, органів місцевого самоврядування, народних депутатів України. Положення про Міжвідомчу комісію затверджується Кабміном.

Угодою про розділ продукції вирішення питань по управлінню і координації діяльності сторін може покладатися на керівний комітет або інший орган управління, створений за участю сторін. З метою участі держави у виконанні укладеної угоди про розділ продукції (у тому числі участі в діяльності створених органів управління) Кабмін може надати необхідні повноваження центральному органу виконавчої влади. Проект угоди про розподіл продукції після остаточного узгодження і доопрацювання візується (погоджується) інвестором (інвесторами) і повторно реєструється робочим органом міжвідомчої комісії, після чого проект угоди про розділ продукції надається сторонам угоди для підписання. Не рідше за один раз в п'ять років Кабмін за участю уповноваженого центрального органу виконавчої влади повинен організувати і провести комплексну перевірку виконання умов, передбачених угодою про розділ продукції.

Відмітимо, що учасники Українського енергетичного форуму сподівалися на ухвалення цього закону : Угода про розподіл продукції - хороша пропозиція для інвестора?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини