Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано не звільняти прокурорів впродовж 5 років

18 червня 2013, 13:09
113
0
Реклама

Законопроектом № 2308а нардеп Тетяна Слюз (Батькивщина) пропонує законодавчо закріпити умови звільнення посадовців в органах прокуратури, Служби безпеки України і міліції.

На сьогодні, в системі правоохоронних органів належним чином не забезпечується деполітизування, вважає депутат, адже після зміни керівництва починається зміна кадрів. Така ситуація породжує невпевненість працівників в завтрашньому дні, відбувається дестабілізація роботи усієї правоохоронної системи.

Тому законопроектом пропонується заборонити звільнення керівників обласних, районних, міжрайонних, районних в містах і міст Києва і Севастополя органів СБУ і міліції за ініціативою суб'єкта призначення впродовж 3 років, а прокурорів - 5 років з дати призначення.

Крім того, встановлюється перелік обставиннастання яких передбачає припинення служби в цих органах (стан здоров'я, корупція, несумісність, пенсія і тому подібне). Відповідні зміни передбачається внести в закони "Про прокуратуру", "Про Службу безпеки України", "Про міліцію".

Прийняття таких норм посилить державні гарантії здійснення конституційного права на працю, забезпечить реалізацію принципу внепартийности і зміцнить їх незалежність від політичного впливу, запевняє автор проекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини