Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чому депутати не хочуть забороняти Компартію?

17 червня 2013, 09:04
116
0
Реклама

Комітет з питань правової політики рекомендує парламенту відхилити проект постанови № 2777 про заборону Комуністичної партії України.

Нагадаємо, що нардеп Олег Ляшко запропонував доручити Кабміну протягом тижня з дня прийняття цієї постанови забезпечити звернення Мінюсту у ВСУ з позовом про заборону діяльності Комуністичній партії України. Крім того, запропоновано заборонити усі партії з насильницькою комуністичною ідеологією, провести люстрацію у органах держвлади і органах місцевого самоврядування України з метою очищення від представників колишньої партноменклатури, співробітників спецслужб і каральних органів колишнього СРСР; і навіть припинити виплату спеціальних підвищених пенсій таким особам.

На засіданні Комітету відзначалося, що згідно частини третьої ст.19 КАС адміністративні справи про анулювання реєстраційного свідоцтва політичної партії, про заборону (примусовий розпуск, ліквідація) політичної партії вирішуються окружним адміністративним судомтериторіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ.

Відносно приведення нормативно-правових актів Кабміну у відповідність з цією постановою щодо заборони партій з насильницькою комуністичною ідеологією, члени Комітету відмітили, що згідно з пунктом 11 частин першої статті 92 Конституції України принципи освіти і діяльності політичних партій визначаються виключно законами. А Законом про політичні партії не передбачається повноважень Кабміну відносно нормативно-правового регулювання питань заборони політичних партій.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини