Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович підписав Указ про прискорення економічних реформ

12 червня 2013, 17:08
193
2
Реклама

Президент України Віктор Янукович підписав Указ від 12.06.2013 р. № 327/2013 "Про невідкладні заходи по прискоренню здійснення економічних реформ".

Кабміну доручено здійснити ряд системних кроків для поліпшення інвестиційного клімату, вдосконалення системи держконтролю у сфері госпдіяльності і прискорення реформування сфери надання адміністративних послуг. Уряд повинен прискорити вжиття заходів по спрощенню умов ведення бізнесу, зокрема, переглянути нормативно-правові акти з питань регулювання містобудівної діяльності з метою актуалізації їх змісту і спрощення регуляторних процедур.

Держпідприємництва доручено підготувати зміни в законодавство, спрямовані на вдосконалення роботи органів держнагляду (контролю). Вказані зміни будуть спрямовані на скорочення переліку стосунків, на які не поширюється дія Закону "Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", і звуження підстав для проведення позапланових перевірок. На рівні закону повинні з'явитися норми про проведення комплексної планової перевірки підприємства спільно усіма органами державного контролю. Крім того, органи контролю будуть зобов'язані розміщувати на своїх офіційних сайтах нормативно-правові акти, дотримання вимог яких перевіряється в ході перевірки. У разі відсутності вільного і безкоштовного доступу суб'єктів господарювання до вказаних актів у державних органів не буде права проводити перевірки дотримання їх вимог.

Окрему увагу Президент приділив питанням активізації реформи сфери надання адміністративних послуг. Так, Кабінету Міністрів доручено прискорити підготовку законопроекту про перелік админуслуг і платі (адміністративному зборі) за їх надання. Разом з місцевою владою уряд повинен забезпечити створення мережі центрів надання адміністративних послуг, а також створити належні умови для здійснення державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців структурними підрозділами територіальних органів Міністерства юстиції.

Також Уряд повинен вжити за участю Торгово-промислової палати заходи для підтримки просування продукції і послуг вітчизняних підприємств на зовнішньому ринку.

Джерело: сайт Президента.

Нагадаємо, що учора
Президент здійснив зміни у складі Комітету з економічних реформ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини