Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комісія з моралі просить розглянути законопроекти про обмеження споживання підлітками алкоголю

6 червня 2013, 12:15
111
0
Реклама

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі написала лист головам депутатських фракцій, груп і головам комітетів - відносно законопроектів про обмеження споживання підлітками алкогольних напоїв і пива.

У Україні дитяче пияцтво набирає немислимі оберти, відзначається в листі. Така негативна тенденція викликана широким поширенням торгівлі алкоголем, недостатністю законодавчих обмежень в цій сфері і порушенням підприємцями правил торгівлі. Зокрема, постійно порушуються вимоги відносно заборони продажу алкоголю неповнолітніма окремі пункти продажу алкогольних напоїв знаходяться поряд з учбовими закладами.

Комісія з моралі раніше розповідала про механізмі заборони продажу алкоголю біля шкіл - вплинути на це можуть органи місцевого самоврядування, видаючи дозволи на розміщення малих архітектурних форм і на відкриття спеціалізованих установ.

Нацкомиссия нагадала, що ще у фервале 2013 року вона оприлюднила проект Плану антиалкогольної кампанії в Україні і у рамках його виконання розробила законопроекти:

- "Про внесення змін до частин 4 статті 22 Закони України "Про рекламу" - відносно заборони на спонсорство теле-, радіопередач, театрально-концертних, спортивних і інших заходів з використанням знаків для товарів і послуг, під якими випускаються алкогольні напої;

- "Про внесення змін до законодавчих актів України у сфері продажу і споживання пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв" - відносно підвищення віку, з якого дозволяється продаж особі і споживання нею пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв - до 21 рокуа також заборони продажу вказаних напоїв в радіусі 300 метрів навколо учбових закладів і установ охорони здоров'я.

Виходячи з переважаючого інтересу забезпечення збереження здоров'я нації і з метою створення законодавчого механізму ефективної протидії такому негативному громадському явищу як алкоголізм, Комісія просить внести ці законопроекти на розгляд ВР.

Джерело: Нацкоммор.


Відмітимо, що подібні законодавчі зміни пропонуються в проекті № 2062 нардепом-свободовцем.

Читайте також:
Костицкий просить ще раз подумати щодо ліквідації Комісії з моралі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини