Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Генпрокуратура відкрила більше 500 кримінальних справ за порушення копирайта

5 червня 2013, 15:07
196
2
Реклама

За час дії КПК слідчими органів внутрішніх справ закінчено досудове розслідування і спрямовано до суду 34 карні виробництва стосовно порушення прав інтелектуальної власності. Нині слідчими органів внутрішніх справ розслідуються ще 538 карних виробництв, процесуальне керівництво якими здійснюється органами прокуратури України.

Порушення прав інтелектуальної власності в Україні є карно-караним - зокрема, статтею 176 УК передбачена карна відповідальність за порушення авторського права і суміжних прав. Цей злочин віднесений до категорії тяжких, за здійснення якого, залежно від обставин, передбачено покарання як у виді штрафу до 51 тис. грн., так і позбавлення волі на строк до 6 років. В той же час, призначення покарання за вироком не звільняє винна особа від відшкодування заподіяного правовласникам збитку, яка може складати десятки, а то і сотні тисяч гривен.

Наприклад, слідчим Сумського міського відділу УМВС притягає до карної відповідальності приватний підприємець, який у своїй господарській діяльності використовував неліцензійне ПО корпорації "Майкрософт", "AdobeSystemsInc". За результатами судового розгляду винна особа засуджена.

А слідчим Коломыйского ГО УМВС в Івано-Франківській області закінчене досудове розслідування в карному виробництві по факту незаконного публічного відтворення художнього фільму "Ганна Каренина" у кінотеатрі міста, чим порушені авторські права ВАТ "B&H" і нанесений збиток на суму понад 70 тыс.грн. За результатами судового розгляду засуджений ЧП, який допустив порушення права інтелектуальної власності.

Нагадаємо, що Міжнародним альянсом інтелектуальної власності Україні наданий статус країни з найвищим в Європі рівнем "цифрового піратства".

Джерело: Генпрокуратура.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини