Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович підписав Закон про дитячу комендантську годину

5 червня 2013, 14:05
439
7
Реклама

Президент України підписав Закон № 243 - VІІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про порядок перебування дітей в установах, в яких здійснюється діяльність в сфері розвагабо установах громадського харчування у нічний час" (прийнятий ВР 16 травня на основі проекту № 0952).

Законом забороняється дітям до 16 років з 22:00 до 06:00 знаходитися в закладах, в яких проводиться діяльність у сфері розваг, і закладах громадського харчування, якщо їх не супроводжує хоч би один з батьків або інший законний представник дитини.

Згідно пункту 4.1.46. ст.14 Податкового кодексу, діяльність у сфері розваг - господарська діяльність юрособ і фізосіб-підприємців, яка полягає в проведенні лотерей, а також розважальних ігор, участь в яких не передбачає отримання її учасниками грошових або майнових призів (виграшів). Таким чином, діти не зможуть ходити не лише в нічні клуби, паби, бари, але і в комп'ютерні клубибоулинг-клубы, інтернет-кафе і тому подібне

В той же час, під заборону не потрапляють заклади культури - наприклад, театри, кінотеатри, філармонії, будинки культури і так далі

Власників і посадовців розважальних закладів і закладів громадського харчування зобов'язали вживати заходи по недопущенню в такі заклади дітей в указаний час. Тому вони мають право вимагати у відвідувачів своїх установ документищо підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

За невиконання вимог відносно перебування дитини в цих закладах передбачена адмінвідповідальність - власникам, посадовцям закладів, підприємцям загрожує штраф 20 - 50 неоподатковуваних мінімумів, а за повторне порушення протягом року - 50 - 100 неоподатковуваних мінімумів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини