Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано розширити види добродійної допомоги, яка не включається в дохід оподаткування

1 червня 2013, 15:26
125
0
Реклама

З метою зменшення податкового тиску на одержувачів добродійної допомоги від організацій нардеп Лев Миримский розробив і подав у ВР законопроект № 2177а.

Проектом пропонується доповнити ст.170.7.2. НК і визначити додаткові випадки, при яких не включається в дохід оподаткування цільова або нецільова добродійна допомога, - платникові податку, який постраждав внаслідок :

- інших випадків соціально-побутового характеру, які спричинили безробіття, тимчасову непрацездатність (включаючи догляд за хворою дитиною), втрату годувальника (смерть), інвалідність;

- а також у разі надання допомоги при вагітності і пологам, при народженні дитини або при догляді за дитиною до досягнення ним 3-річного віку, посібники на оздоровчі заходи, компенсації за морального і матеріального ушкодження, за наявності факту заподіяного збитку потерпілому.

Це буде можливо за умови, що така допомога надається добродійною організацією, внесеною в Реєстр неприбуткових організацій і установ, одноразово впродовж звітного податкового року сукупно в розмірі, що не перевищує 2000 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

Такі зміни обумовлені необхідністю залучати добродійні організації до виконання своїх функцій у разі неможливості або відсутності засобів для надання добродійної допомоги з державного або місцевого бюджету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини