Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комуніст пропонує не міняти "військові" назви вулиць

1 червня 2013, 14:10
113
1
Реклама

Комуніст Петро Цибенко законопроектом № 2180а пропонує внести зміни в законодавство з метою недопущення зміни назв вулиць, пов'язаних з Великою Вітчизняною війною 1941-1945 років. На думку депутата, із-за масового перейменування вулиць пов'язаних з періодом існування Радянського Союзу, "молодь втрачає пам'ять про людей, які ціною свого життя наблизили перемогу радянського народу у Великій вітчизняній війні".

Згідно із законопроектом, стаття 2 Закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" доповнюється новою формою увічнення - збереження місцевими органами самоврядування найменувань вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів і інших споруд, названих в честь військовослужбовцівякі зробили героїчний подвиг, червоноармійців, партизан, підпільників, бойових формувань Червоної Армії і інших подійпов'язаних з Великою Вітчизняною війною.

Також проектом пропонується доповнити пункт перший статті 37 (Повноваження за рішенням питань адміністративно-територіального устрою) Закону "Про місцеве самоврядування в Україні" нормою відносно обліку вимог Закону про увічнення Перемоги при підготовці і внесенні на розгляд місцевого радого з питань перейменування.

Відмітимо, що раніше П. Цибенко в співавторстві з однопартійцем О. Парубком подавали аналогічний законопроект - № 1040але на початку квітня депутати відмовилися включати його до порядку денного сесії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини