Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує дозволити селянам-пенсіонерам не міняти радянські водійські посвідчення

31 травня 2013, 11:54
123
0
Реклама

Перехідними положеннями Закону про госдемреестре передбачається, що посвідчення водія, які були видані з використанням бланка зразка, затвердженого органом виконавчої влади СРСР, припиняють свою дію з 1 січня 2014 року. Відповідно, їх необхідно обміняти на нові.

Але отримання водійських прав нового зразка для жителів сільської місцевості буде ускладнено - звертає увагу нардеп-регіонал Іван Фурсин. По-перше, віддаленість установ, де відбуватиметься такий обмін, а також закладів охорони здоров'я, де треба отримати медичну довідку. По-друге - ціна, адже нові права обійдуться приблизно в 400-500 гривен, а для пенсіонера це значна сума.

Тому своїм законопроектом2155а депутат предагает встановити, що вимога стосовно обміну радянських водійських посвідчень не поширюються на осіб, що досягли 60-річного віку і що постійно проживають в сільській місцевості.

Нагадаємо, що цією проблемою вже давно стурбувалися і інші нардепи. Так, Олег Ляшко законопроектом № 2633 пропонує замінити радянські водійські посвідчення пенсіонерам безкоштовноа законопроектом № 2633-1 нардеп з фракції ПР Валентин Ничипоренко пропонує залишити за власником такого посвідчення право замінити його за власним бажанням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини