Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп-регіонал придумав, як зробити обзятельными рішення КСУ стосовно карного закону

30 травня 2013, 16:33
120
2
Реклама

Депутат Володимир Олийнык (фракція ПР) засмучений, що без реалізації рішень і укладень КСУ втрачає сенс уся його діяльність по розгляду і рішенню відповідних справ. Щоб виправити таку прикру ситуацію, він подав у ВР законопроект № 2156а "Про внесення змін до Карного кодексу України (відносно застосування рішень Конституційного суду України) ".

Проект передбачає доповнення ч.1 ст.3 УК (Законодавство України про карну відповідальність) новими категоріями: рішення Європейського суду з прав людини і рішення Конституційного Суду України.

Також законопроект доповнює цю ж статтю положенням про те, що у разі визнання КСУ неконституційності закону (чи частини закону) про карну відповідальність - такий закон втрачає силу з дня ухвалення рішення.

Як відмічає депутат в пояснювальній записці, виконання актів Конституційного Суду є однією з проблем функціонування інституту конституційної юрисдикції - пов'язано це з незавершеністю, недосконалістю відповідного правового регулювання і відсутністю чіткого механізму реалізації рішень і укладень КСУ. У результаті складається ситуація, коли ці акти є обов'язковими, але не мають ніякої реальної примусової силиокрім сили свого власного авторитету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини