Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуття чинності Кодексу цивільного захисту можуть відстрочити

30 травня 2013, 12:50
145
1
Реклама

Депутати стурбовані набуттям чинності нового Кодексу цивільного захисту України, що наближається (з 1 липня 2013 року) і мають намір трохи відкласти цю важливу дату.

Так, регіонали О. Зарубинский, В. Наконечний і позафракційний И. Рибаков подали законопроект № 2088аяким передбачається відстрочення набуття чинності Кодексу до 1 липня 2014 року. Це, на думку депутатів, надасть можливість адаптувати КГЗ до вимог сучасності, забезпечить якісніше і ефективніше створення підзаконної нормативно-правової бази, спрямованої на реалізацію його положень.

Невідповідність положень КГЗ реаліям сьогоднішнього дня, необхідність розробки в надзвичайно стислі терміни значної кількості підзаконних нормативно-правових актів, що ускладнюється реорганізацією МНС і Держінспекції техногенної безпеки в ГСпЧС, відмітив і нардеп В. Кальченко (Батькивщина). Його альтернативним законопроектом № 2088а-1 запропоновано відстрочити набуття чинності Кодексу до 1 січня 2014 року. Цього часу цілком вистачає, вважає депутат.

Можна тільки дивуватися з так погодженої роботи парламентарів з різних політичних сил, або ж подібності їх думок, - адже окрім відмінності дат відстрочення, пояснювальні записки до проектів в точності співпадають.

Детальніше про Кодекс читайте: Україна отримала новий кодекс - цивільного захисту. План основних заходів цивільного захисту на 2013 рік затверджений розпорядженням Кабміну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини