Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При ВР запропоновано створити "Комісію майбутнього"

30 травня 2013, 12:14
143
0
Реклама

Нардеп Лілія Гриневич (Батькивщина) виступила ініціатором проекту парламентської постанови "Про Комісію майбутнього при Верховній Раді України".

Згідно з цим проектом № 2164аКомісія майбутнього повинна сприяти Верховній Раді в створенні правових основ формування стратегії розвитку держави на основі об'єктивних законів природи і життя суспільства, нових досягнень науки і техніки.

Діяльність Комісії передбачається по напрямах:

- підготовка для розгляду Верховною Радою питань стосовно прогнозів і планів на майбутнє;

- визначення пріоритетних напрямів технологічного і інноваційного розвитку держави, прогнозування його соціальних наслідків;

- опрацювання питань відносно чинників і моделей майбутнього розвитку, проведення аналізу програм економічного і соціального розвитку України, загальнодержавних (національних) і державних програм, програм діяльності Кабміну;

- підтримка зв'язків з парламентами, науковими організаціями і ученими інших держав з питань подальшого розвитку і обробки відповідної інформації.

Склад Комісії майбутнього включає не менше 19 чоловік, серед яких представники національних академій наук, вищих учбових закладів, наукових організацій, відомі учені, народні депутати.

За задумом депутата, Комісія поступово перетвориться в Комітет ВР з питань майбутнього. Як запевняє Л. Гриневич, така система діє у більшості країн світу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини