Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внз дозволили самостійно визначати дату початку навчального року

29 травня 2013, 11:33
193
0
Реклама

Міністерство освіти листом від 28.05.2013 р. № 1/9-374 підтримало ініціативу кримського уряду і дозволило вищим учбовим закладам самостійно встановлювати дату початку навчального року.

У документі відзначається, що визначення графіку учбового процесу як складовою учбового плану відноситься до компетенції вищого учбового закладу. Таким чином, внз має право самостійно встановлювати термін початку навчального року, за умови обов'язкового дотримання нормативних об'ємів учбового часу.

Перенесення терміну початку навчального року має бути погоджене з дорадчими органами вищого учбового закладу і органом студентського самоврядування.

У те де час, корекція графіку учбового процесу не може застосовуватися до студентів першого курсущо пов'язано з термінами вступної кампанії, іспитів, зарахування на навчання, укладення контрактів і так далі

Текст листи розміщений на сайті Міносвіти.

Нагадаємо, що восени голова Радміну Криму Анатолій Могилев запропонував починати навчальний рік c 1 жовтня, щоб продовжити в Криму курортний сезон. Але самі внз і студенти були не в захопленні від такої ідеї.

Відмітимо, що вказаний лист не вносить нічого нового, адже згідно із законом Міносвіти тільки рекомендує починати навчальний рік з 1 вересня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини