Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські нотаріуси вимагатимуть однакову плату за свої послуги?

28 травня 2013, 17:04
174
3
Автор:
Реклама

28 травня в Мінюсті відбулися громадські слухання, в ході яких обговорювався проект змін до Закону "Про нотаріат" відносно введення на усій території України єдиних ставок за надання нотаріальних послуг. Міністр юстиції відмітив, що на сьогодні в Україні відсутня єдина система числення розміру плати за послуги, які надаються нотаріусами. Це призводить до встановлення в регіонах України різних тарифів за однакові нотаріальні послуги. Крім того, різна плата за однакові послуги в регіонах України не відповідає вимогам статті 24 Конституції України, якій встановлено, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи і рівні перед законом.

Ставки нотаріального збору пропонується обчислювати в співвідношенні до мінімальної зарплати, з чітким визначенням переліку таких послуг. Крім того, пропонується встановити мінімальна і максимальна межа оплати за послуги, пов'язані із здійснюваними приватними нотаріусами нотаріальних дій. Законопроектом передбачається, що розміри ставок і порядок сплати нотаріального збору визначатися Кабінетом Міністрів.

Крім того, з метою забезпечення доступності таких послуг соціально незахищеним верствам населення, проектом закону пропонується встановити пільги по сплаті нотаріального зборуякі також визначить Кабмін.

За інформацією Мінюсту.

Також читайте: Мінюст вніс зміни в порядок здійснення нотаріальних дій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини