Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозвіл на наймання працівників по аутсорсингу видаватиме Держзайнятості

24 травня 2013, 11:17
621
2
Автор:
Реклама

Постановою від 20.05.2013 р. № 359 Кабмін затвердив Порядок видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні у іншого працедавця.

Суб'єкт господарювання, здійснююче наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні у інших працедавців (суб'єкт господарювання - працедавець), - юрособа або фізособа - підприємець, що наймає працівників для подальшого виконання ними роботи у іншого працедавця на умовах трудового договору.

Інший працедавець - юрособа, фізособа - підприємець, на користь якого виконується робота найнятими робітниками суб'єкта господарювання, - працедавця відповідно до договору, ув'язненого між такими працедавцями.

Встановлено, що діяльність суб'єкта господарювання - працедавця по найму працівників для застосування їх праці іншим працедавцем відзначається їм в реєстраційній картці, що підтверджує проведення держреєстрації юрособи або фізособи - підприємця, як один з основних видів діяльності і робиться тільки на підставі дозволу, виданого Державною службою зайнятості (далі - Служба).

Для отримання дозволу суб'єкт хозйствования - працедавець (уповноважена ним особа) подає особисто або направляє рекомендованим листом з описом вкладення Службі заява про видачу дозволудо якого додаються:
- юрособою - копія засновницького документу, завірена в установленому порядку;
- фізособою - підприємцем, який є громадянином України, - паспорт громадянина України, іноземцем або особою без громадянства, - паспортний документ іноземця (обличчя без громадянства) у разі подачі заяви особисто або копія паспорта (паспортного документу іноземця, особи без громадянства) у разі представлення заяви через уповноважену особу або відправки поштою;
- проект трудового договору, який містить умови про можливість виконання працівником роботи у іншого працедавця і виплати працівникові заробітної плати в розмірі не менше чим розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом, і заробітної плати, яку отримує працівник у іншого підприємця за виконання такої ж роботи;
- копія документу, що підтверджує право уповноваженої особи представляти інтереси суб'єкта господарювання - працедавця.

Нагадаємо, що за даними Укргосреестрана початок 2013 р. в Україні налічувалося близько 14,5 тис. суб'єктів господарювання, які надають посередницькі послуги з працевлаштування, значна частина яких фактично наймають працівників для застосування їх праці іншим працедавцем.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини