Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кивалов не геть, щоб суддям обладнали удома сигналізацією за рахунок держбюджету

22 травня 2013, 17:44
174
5
Реклама

Комітет з питань верховенства права і правосуддя підтримує урядовий законопроект № 2505 відносно посилення державної захисту суддів і їх близьких родичів.

Законопроектом встановлюється заборона відносно розголошування відомостей про суддів органами держвлади, підприємствами, установами, організаціями, особами, яким ці відомості сталі відомі в процесі службової діяльності.

Також суддям надається право на забезпечення мобільними пристроями сповіщення про небезпекуа також на устаткування житла протипожежної і охоронної сигналізацією за рахунок засобів державного бюджету.

Крім того, проектом пропонується розширити повноваження судових розпорядників по забезпеченню громадського порядку в суді, у тому числі шляхом застосування спеціальних засобів, використовуваних при охороні громадського порядку.

Народні депутати відмічали, що для реалізації проекту, згідно з розрахунками Державної судової адміністрації, для устаткування житла 9070 суддів протипожежною і охоронною сигналізацією потрібні додаткові кошти в сумі 31,5 млн. гривен.


Ометим, що подібний законопроект розробив в грудні 2012 року Раду суддів України (читайте детальніше - Судді хочуть улаштувати будинки сигналізацією і отримати девайсы з "тривожною кнопкою")раніше попросивши захисту у держорганів. А в січні Янукович доручив Кабміну придумати, як захистити суддів. А Кабмін схвалив законопроект, розроблений Мінюстом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини