Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив проект про залучення працівників по аутсорсингу

22 травня 2013, 12:06
209
0
Автор:
Реклама

Уряд підтримав запропоновані Минсоцполитики зміни в законодавство, які дозволять врегулювати ситуацію на ринку аутсорсинга найманої праці, повідомив замдиректора департаменту праці і зайнятості Міністерства соціальної політики Олег Прутенко. Так, Кабмін схвалив законопроект відносно видачі дозволу на наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні у іншого працедавця на умовах трудових договорів і Порядок надання дозволів на наймання працівників для виконання робіт у іншого працедавця.

За даними Укргосреестра, на початок 2013 р. в Україні налічувалося близько 14,5 тис. суб'єктів господарювання, які надають посередницькі послуги з працевлаштування, значна частина яких фактично наймають працівників для застосування їх праці іншим працедавцем.

Згідно з документом Державна служба зайнятості буде видавати дозволи на залучення працівників на підставі аутсорсинга, а інспекція по праці стежитиме, щоб соціальні і трудові права працівників не порушувалися. Для отримання дозволу необхідно надати проект трудового договору з включеними в нього положеннями відносно можливостей виконання працівником роботи на користь замовника персоналу, а також вказати зарплату, яку отримує працівник у працедавця за виконання такої ж роботи. При цьому зарплата працівника, працюючого на умовах аутсорсинга не може бути нижчечим зарплата штатних працівників працедавця, що виконують таку ж роботу.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини