Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про введення пені за невиплату зарплати готують до прийняття

21 травня 2013, 14:30
255
0
Реклама

Комітет з питань соціальної політики і праці рекомендує Верховній Раді прийняти в другому читанні і в цілому законопроект № 2547 про внесення змін відносно встановлення пені у разі невиплати заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої встановленої законом виплати або її затримки.

Детальніше про проект:
За невиплату латок і стипендій пропонують встановити пеню. Прийнятий за основу 4 квітня 2013 року.

Розмір пені, виплачуваного громадянам у зв'язку з невиплатою або затримкою виплати, передбачається встановити в розмірі 0,5 % від неотриманої суми заборгованості за кожен день затримки виплати. Крім того, звільнення особи від карної відповідальності за діяння, передбачене частями першо-другою ст.175 УК, допускається виключно у разі, якщо така особа до притягнення до карної відповідальності повністю виплатить зарплату, а також сплатить в повному розмірі пеню за період затримки виплати.

Члени Комітету розглянули порівняльну таблицю до законопроекту. Під час доопрацювання поступило 9 пропозицій, 2 з яких враховані, а 7 - відхилено.

Джерело: сайт ВР.

Відмітимо, що депутат-регіонал Антон Яценко запропонував ввести виплату недержавними підприємствами пені працівникам у розмірі 1 % від простроченої суми зарплати за кожен день затримки.А нардеп Віталій Немилостивий хоче ввести карну відповідальність за за невиплату зарплати, стипендії, пенсії, ін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини