Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про кібербезпеку має недоліки, але рекомендований до прийняття

21 травня 2013, 09:01
218
0
Реклама

Комітет з питань нацбезпеки і оборони рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу законопроект № 2483 про внесення змін до Закону про основи національної безпеки України.

Законопроектом пропонується впровадити до термінології національного законодавства нові поняття:

- кібернетична безпека (кібербезпека) - цей стан захищеності життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави в кіберпросторі;

- кібернетичний простір (кіберпростір) - це середовище, яке виникає в результаті функціонування на основі єдиних принципів і за загальними правилами інформаційних, телекомунікаційних і інформаційно-телекомунікаційних систем.

Члени Комітету, обговоривши законопроект, відмітили, що запропоновані новели не відповідають вимогам законодавчої техніки, згадані терміни не наповнені конкретним юридичним змістом, подані вузько, що не дозволяє регулювати відповідні громадські стосунки.

В той же час, члени Комітету відмітили важливість і невідкладність вирішення питання правового врегулювання основ боротьби з комп'ютерною злочинністю і комп'ютерним тероризмом, необхідністю термінологічного визначення необхідних категорій в цій сфері, що викликано тенденцією до постійного загострення громадських відносин в ній.

Тому нардепи прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити законопроект за основудоручивши Комітету з питань нацбезпеки допрацювати його з урахуванням висловлених зауважень і внести на розгляд Верховної Ради в другому читанні.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини