Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати відмовилися обговорити вищу освіту і монополістів

16 травня 2013, 16:20
108
2
Реклама

Сьогодні депутатам не вистачило голосів для прийняття постанов про проведення парламентських слухань "Про забезпечення конституційних гарантій на рівний доступ і якість вищої освіти в Україні" (проект № 2840) і на тему "Держрегулювання діяльності суб'єктів природних монополій - забезпечення проведення збалансованої цінової і тарифної політики" (проект № 2791).

Проект № 2840 (ініціатори Л. Гриневич, А. Сич) припускав, що 10 липня 2013 року в парламенті обговорять тему законодавчого забезпеченню розвитку вищої освіти у Україні - з метою коригування єдиної держполітики по реформуванню вітчизняної системи вищої освіти. На думку депутатів, задекларовані Конституцією гарантії відносно забезпечення рівного доступу до вищої освіти не стали реальністю, що посилює соціальну нерівність в суспільстві.

А проектом № 2791 А. Кужель, В. Лукьянов, Н. Кучерук, А. Коваль планували 19 червня 2013 року обговорити держрегулювання діяльності суб'єктів природних монополій з метою захисту прав споживачів. Адже відсутність норм законодавства, регулюючих умови і правила отримання споживачем послуг, пов'язаних з користуванням інфраструктурою суб'єкта природної монополії і доступу до його мережі, створюють умови для зловживань монопольним положенням суб'єктами природних монополій у вигляді створення перешкод доступу на ринки.

Також сьогодні більшість нардепів не захотіло обговорювати тему статусу української мови.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини