Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроекти про недискримінацію геїв і українців спрямовані на доопрацювання

14 травня 2013, 14:07
142
3
Реклама

ВР перенесла розгляд законопроектів № 2342 і № 2342-1, які торкаються запобігання і протидії дискримінації в Україні, оскільки вони вимагають доопрацювання.

Урядовий законопроект № 2342 був розроблений з метою виконання Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для України. Проектом пропонується доповнити КЗоТ положенням, що встановлює, що Україна забезпечує рівність трудових прав незалежно від сексуальної орієнтації. А ст. 60 ГПК запропоновано доповнити нормою, що покладає на відповідача обов'язок доведення необгрунтованості позовних вимог у разі наведення позивачем фактів, що дозволяють припустити, що мала місце дискримінація.

Детальніше про положення законопроекту читайте в матеріалі Сексуальним меншинам гарантують рівність трудових прав?

Альтернативний законопроект № 2342-1 про протидію дискримінації поданий депутатами-свободовцами з метою захисту прав передусім українських громадян. Проектом пропонується в Законі про протидію дискримінації визначити, що українофобія як форма дискримінації.полягає в рішеннях, діях або бездіяльності, спрямованих на приниження України як держави, української нації, культури, мови, історії і традицій.

Детальніше про цей проект - читайте в матеріалі Свободовцы придумали покарання за українофобію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини